valencia

Je kijkt er naar uit… en voordat je het beseft zit je alweer in het vliegtuig naar huis. Het waren 4 mooie dagen en het weer was prima. Veel gezien, gelopen en gezopen. Al viel dat laatste wel mee ☺

Zondagochtend 27 maart vroeg, heel vroeg. De vlucht met Transavia vanaf Schiphol vertrektijd 6:40 uur had een vertraging van ca. 15 min. en uiteraard hadden we de ‘pier’ die, gezien vanaf de vertrekhal, het verste weg lag. Dit zijn we inmiddels wel gewend ☺

Na een prima vlucht met de metro (lijn 3 of 5) vanaf het vliegveld naar hartje Valencia. Vanaf daar ca. 500m lopen naar ons onderkomen voor de komende 3 nachten.

Na de kofferdrop in het hotel … direct het centrum in.. opzoek naar een broodje. Uiteindelijk via Plaza de Virgen naar de Torres de Serrans gelopen en deze ook ‘beklommen’.

In de Basílica de la Mare de Déu dels Desamparats was er een mis die we bijna waren mis gelopen☺

Inmiddels is de zon doorgekomen en pakken we de bus naar het strand. Op aanraden van vele blogs zijn we neergestreken bij La Mas Bonita. Even in de rij en daarna heerlijk 2 uur lang op het terras gezeten met een sangria, biertje en cheescake…HEERLIJK!

We nemen de bus terug naar het centrum en slenteren nog wat. Eenmaal ingecheckt doen we een opfrisbeurt en gaan opzoek naar food. We belanden bij HUNDERD een hamburgertent een straatje erderop. We speoden ons daarna naar de hotelkamer alwaar we nog net de laatste 8 ronden zien van de F1 van Saoedi-Arabië. Het gevecht tussen Max en Charles …..

Het ontbijt was inclusief en niet slecht. Op de achtergrond HET PLEIN van Valencia .. Plaça de l’Ajuntament

Vandaag staat de Baja Bikes tour op het programma. Onderweg naar het verzamelpunt komen we de ‘andere’ toren tegen … Torres de Quart

Met een groep van 11 Nederlanders en één gids (Derrek Dikke Prima) hebben we Valencia ontdekt. Veel info van Derrek gehad inclusief zijn aanrader om een keer Orochata te drinken/proeven…mwaah beetje vlak drankje gemaakt van een worteltje.

Bij Mercat Colon werden we even ‘vrij gelaten’ om zo de overdekte markthal zelf te ontdekken. Deze markthal is een van de drie die je in Valencia kunt vinden.

Na de 3 uur durende fietstocht heb je trek…we vinden een bakker met een terras. De foto’s spreken voor zich.

Als je eet moet je ook drinken en omdat in elke blog/gids over Valencia valt te lezen dat je Aqua de Valencia een keer gedronken MOET hebben…. moesten wel!

Stierenvechters ArenA

De nog altijd immens populaire stierengevechten vinden in deze arena plaats …why anno 2022 !!!?????

La Faviole .. Pizza eten in Spaje eigenlijk kan het niet. De Tapas waren heerlijk en de pizza van Marlies ditto. Mijn pizza wat verschrikkelijk .. er lag verdomme GEITENKAAS bovenop.

De kamer en badkamer waren gedateerd maar alles was schoon en de locatie was super.

Ondernemend als wij zijn …ahum…. hebben we op de 3e dag twee E-scooters gehuurd (voor de hele dag) IK WIL THUIS OOK ZO’N DING!

Wat een feest is Dulce De Leche. Hier de lekkerste taartjes, broodjes en andere zoetigheden.

… en weer drank .. SaNGrIA

Vandaag, woensdag 30 maart, alweer de laatset dag van ons verblijf. Omdat de verwachting was dat het zou gaan regenen met de bus naar de Mall Saler. Hier snel uitgekeken. Besloten om op het dooie akkertje terug te wandelen naar het oude centrum.

Van buiten mooi museum…zijn er niet binnen geweest.

Halverwege de terug wandeling komen we heel toevallig weer langs Dulce de Leche….wat een verwennerij. Ik heb de caloriebom niet opgekregen..zelfs niet met hulp van Marlies.

Stoere stedentrippers…

Nog een paar laatste foto’s op HET plein … koffers ophalen en wandelen aar de metro (Xativa) Lijn 3 of 5 naar het vliegveld…. onderweg gaat het spetteren…

OOk dit vliegveld is weer typisch Spaans aandoend … m.a.w. chaos .. eenmaal in het vliegtuig..REGEN!

Bye bye Valencia het waren 4 fijne dagen.