Week vakantie in eigen land…

Als alternatief voor de geplande vakanties naar Amerika en Menorca zijn we voor een week neergestreken in Nooitgedacht. Jaja Nooitgedacht. Op het Hof Van Saksen. Heerlijk even weg uit de dagelijkse (thuiswerk) sleur. In totaal hebben we drie weken, waarvan 1 op/in het HOF.

Via Bataviastad en een tussenstop op Urk, waren we om half vijf op het park.

Het park heeft een luxe uitstraling, precies zoals beschreven op de website. Het pasje voor toegang tot het onderkomen hadden we reeds per post ontvangen….dus hup direct naar de hut.

Het is in verhouding tot andere parken wel duurder maar qua luxe en faciliteiten op het park is het zeker een aanrader. Na ons te hebben geinstalleerd was het inmiddels etenstijd. Aan de rand van het grote meer liggen meerdere restaurants, het overdekte zwembad, fitnessruimte etc. etc. Wij vonden een plekje op het Italiaanse terras en bij een ondergaande zon genoten we van pasta en pizza.

Dag 2 Fietsen, Kamp Westerbork, Assen en Hof Van Saksen.

We hebben geluk met het weer. Vandaag staat een bezoek aan het kamp Westerbork gepland per fiets! Helaas zijn alle elektrische fietsen verhuurd en moeten we het met gewone karretjes den … en dat hebben we geweten ☺

Van Nooitgedacht naar Kamp Westerbork en dan door naar Assen en weer terug …. toch een slordige 35 km. Het bezoekerscentrum is volgeboekt. We besluiten om later in de week terug te komen… met een reservering !! Op de fiets rijden we naar de plek waar de barakken stonden. Dit is ca. 4 km vanaf het bezokerscentrum. We zijn blij met onze fietsen.

Met deze indrukken in onze ‘bagage‘ gaan we op weg naar het gezellige centrum van Assen. Onderweg komen we Bartje tegen … kan ook weer van onze bucketlist. In het centrum aangekomen stallen we onze stalen rossen, lopen een rondje en landen op een terras. Kroketten op brood .. altijd goed ☺

We sluiten Assen af met een ijsje en gaan weer op de pedalen richting ons huuske. Eenmaal weer op het HOF doen we ’s avonds nog een wandeling over het park …

Dag 3 Wandelen, Boomkroonpad, Orvelte, Westerbork Centrum en Rolde.

Actief bezig zijn … dat staat vandaag op het programma. We starten met een wandeling in een in de buurt gelegen bos met het Boomkroonpad. Je loopt hoog tussen de bomen op een soort steigers. Niet echt mijn ding.

Eenmaal weer met beide benen op de grond maken we een wandeling van ruim een uur.

’s Avonds eten we in een Eetcafe in Rolde (Brasserie de 3 Heeren)

Dag 4 Fitness, Delfzijl, Eemshaven en het mooiste dorp van Nederland (ahum)

Na een sprotieve spanning in de fitnessruimte van het Hof, zijn we in de auto gestpat naar Delfzijl. Waarom we dit hebben gedaan weten we toto op de dag nog niet…er is nl geen HOL aan !! Wat een dooie stad. Ze hebben gelukkig wel een HEMA.

Na een rondje Delfzijl, had ik al ‘gezegd’ dat hier niets te bleven valt?, gaan we door naar het noordelijkse puntje .. de Eemshaven. Hier staat veel wind, we maken wat foto’s en zijn weer weg. Via binnendoorweggetjes belanden in het mooiste dorp van Nederland … Winsum, althans de volgens de lezers van de ANWB. Wij zijn het hier niet mee ens …uiteraard doen we wel een bakkie met wat lekkers. …. en doorrrrrrrr.

Dag 5 – Visite! 26 september 2020

Thom en Mara komen een weekendje logeren. In de ‘hut’ is ruimte genoeg… Na een rit van 3 uur arriveren ze ’s avonds, we pikken ze op bij de ingang van het park (park is autovrij)