Barcelona 2014 (MIC)

Dit jaar wordt er in Spanje het Mediterranean International Cup (MIC2014) gehouden waar jeugdteams vanuit de hele wereld tegen elkaar gaan voetballen. Prestigieuze teams zoals FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Ajax, RCD Espanyol, FC Porto, Liverpool FC, FC Internazionale Milano en de nationale jeugdselectie van Brazilië en Qatar en vele andere hebben nemen deel aan dit toernooi wat plaatsvindt van 15 t/m 20 april in verschillende plaatsen aan de Costa Brava.

Eén van de teams die ook deelneemt is de C3 van V’97!

De mannen van de C3!

De organisatie van het toernooi is druk met de voorbereiding en de verwachting is dat er zo’n 200 teams van over de hele wereld zullen deelnemen. Vorig jaar waren 36 nationaliteiten vertegenwoordigd. Vergeleken met de eerdere edities doen nu ook teams komende uit Dubai (Al Ahli), Denemarken (Hërfolge BK), Egypte (Stryx Sport) en Frans West Indië (Guadeloupe) mee.

De wat onbekende teams zullen strijden tegen bekende teams, wat ook dit jaar weer de essentie van het toernooi is dat bekende en onbekende teams verenigd worden in hetzelfde veld.

In de laatste editie werden er gedurende het toernooi 600 wedstrijden gespeeld. Er waren meer dan 5000 geaccrediteerde participanten en meer dan 200.000 toeschouwers.

Bekende voetbalspelers die nu op internationaal niveau spelen hebben deelgenomen aan eerdere MIC edities. Dit zijn: Leo Messi, Neymar Jr, Gerard Piqué, Cesc Fàbregas, Sergi Busquets, Marc Bartra, Sergi Roberto en Jordi Alba. Van FC Barcelona; Marcelo Vieira, van Real Madrid; Lucas Leiva van Liverpool; Víctor Álvarez van RCD Espanyol; Lucas Moura van Paris Saint Germain; Juan Mata, die recent naar Manchester United is gegaan en Adryan Tavares, die speelt bij Italian Cagliari.

De C3 van V’97 is trots deel te nemen aan dit toernooi. Al sinds ruim een half jaar zijn de ouders en spelers druk bezig met de voorbereidingen. Er komt nog al wat bij kijken maar goed veel is nu georganiseerd. Woensdag16 april, vliegen de spelers en de meereizende ouders, in totaal zo’n 30 mensen, ’s ochtends naar Barcelona. Het toernooi speelt zich af in de regio van Barcelona en de wedstrijden worden gespeeld bij vele amateurclubs aldaar. Het team verblijft in een aantal huisjes op een bungalowpark.

Het team bereid zich uiteraard sportief ook goed voor op het toernooi. Er wordt serieus getraind en gezien de resultaten van de C3 in de competitie ziet het er veelbelovend uit.

Naast de deelname aan het toernooi zal er tussendoor in ieder geval een bezoek aan de stad Barcelona, en natuurlijk het stadion van FC Barcelona Camp Nou, gebracht worden.

Het enthousiasme zit er goed in en er wordt uitgekeken naar een sportief, uitdagend en gezellig toernooi. Er zal een verslag geschreven en vele foto’s gemaakt worden waarvan een samenvatting op de site te lezen is na afloop.

Website toernooi MIC’14: http://www.micfootball.com/en/home.html

Patrick Lems (vader van Mike)

Video impressies


Een reactie

Reacties zijn gesloten.