Jaarlijks eten by tessa & nomie

De uitnodiging lag eerder deze week op de mat… op zaterdag 23 november was het weer zover. Genieten van de kookkunsten van T&N.

Het was weer een feestje! Onthaald in de tuin, onder de heater en onder het genot van gluhwijn was de aftrap een feit. Buiten nog genieten van een PAN tosti daarna naar binnen en aanschuiven aan de ronde tafel. Een mooi gedekte tafel!

De dames hebben zich zelf weer overtroffen het eten was heerlijk! Een toekomst in de catering behoort tot de mogelijkheden ☺

Tussen de ‘gangen’ door was de KLETSPOT een succes. Je stelt elkaar vragen die op een kaartje staan. De kaartjes zitten in de kletspot. Zo kom nog eens wat te weten over de tafelgasten. De vragen zijn wisselnd van serieus tot lachwekkend.

Dames het was weer erg lekker en voor herhaling vatbaar. Op naar 2020!!!

Daggie Amsterdam

Vandaag een daggie Amsterdam. Met de auto naar de Johan Cruyff ArenA alwaar we parkeren op P1 (P&R) Je reist vanaf hier met de metro binnen 30 minuten naar hartje A’Dam.

We nemen Metro 54 en stappen uit op station Nieuwmarkt. Via de ‘Damstraatjes’ lopen we naar de Dam. Onderweg doen we een bakkie bij de Coffe Company en fotograferen het smalste theehuisje van A’Dam.

Zo komen we ook eens via een andere kant aan op het Rokin. Het plan is om vandaag twee musea te bezoeken. Body Worlds en Ripley’s ‘Believe It or Not!’ Body Worlds is fascinerend, Ripley valt een beetje tegen. Beide musea bezoek we met gereduceerd tarief. We blijven tenslotte Hollanders.

Voor de luch landen we bij Loetje (tegenover het Centraal Station) … een vertrouwt adres.

Hierna lopen we nog wat rond en kopen bij de Sostrene Grene snoepjes en een leesbril voor Marlies. Via de Damstraatjes gaan we terug naar de Metro. Het was een geslaagde dag.

all season Banden

De voorbanden van de auto zijn op, helemaal op. Bij een auto van 3 jaar is dit snel. Even googelen en je leest het terug op alle forums… de banden onder deze auto zijn super SLECHT. De onderhoudsbeurt toonde het ook aan op de linker voorband was het profiel onder de wettelijk verplichte norm. Er zat dan niets anders op dan bij de vrienden van Kwik Fit langs te gaan. En wat wil het toevel…het is de banden 10-daagse ☺

Meubel refresh

Het idee leeft al een tijdje maar deze week hebben we actie ondernomen. De eetkamertafel en het TV meubel zijn geschuurd en voorzien van een nieuwe laklaag. Beits wel te verstaan. Na 2 lagen lakken zien ‘ze’ er erg fraai uit.

Hierboven heeft de schuurmachine zijn werk gedaan (en ik) Hieronder het resultaat. het blijft vanaf een foto moeilijk te zien maar wij zijn HAPPY.

Naturalis … wow!

Wow! Wat is dit een mooi museum geworden. Op zondag 27 okt. zijn met de familiy naar Naturalis geweest. Niet met de auto of openbaar vervoer maar gewoon op de fiets en scooter. Even over 10 uur waren we binnen. De entree maakt gelijk al een geweldigie indruk, wat een hal!

Via een trap kom je op de 1e etage alwaar de tour begint. Indrukwekkend, wat een fauna….

Tellie

Na 9 jaar hebben onze Sony Bravia 37″ tellie vervangen door een nieuwe. Wederom een Sony Bravia. Het is allemaal de schuld van de Mediamarkt (en de stuntaanbieding)