Koningsdag in Gelderland

…en Utrecht.

Dit weekend zijn we maar weer eens opstap. Dit keer in de provincie Gelderland en Utrecht. De vd Valk bon is verzilverd in Hotel Veenendaal. Vrijdagochtend in de auto richting Woudenberg maar eerst een bezoek aan de pyramide van Austerlitz.

Wat ik mij kan herrineren van ca. 40 a 45 jaar gelden, is dat aan het begin van de toegangsweg een speeltuin was met veroudere attracties…Veel is er niet veranderd .. het is vergane glorie.

Na een zeer korte wandeling komen we bij de ingang van de pyramide. Voor 3,50 pp mogen we het terrein betreden om zo aan de klim van ca. 83 terden te beginnen. Voor mij blijven hoogtes toch wel een ding….pff we zijn boven.

Ondanks de geringe hoogte van de ‘heuvel’ kijk je toch een aardig eindje weg. Na een aantal een rond te hebben gelopen is het tijd om te dalen. marlies voorop en ik als een halve tamme voorzichtig naar beneden…HELD dat ik er ben!

Luchtime

Via Internet had ik in Woudenberg een leuke eettent gevonden. Eenmaaal de auto geparkeerd lopen we richting de uitvorkoren tent. STOP .. dit ziet er ook goed uit! De Sous Chef….. Keurg zaak, goede bediening en de luch? Helemaal top.

Na deze traktatie kopen bij de Ah nog een snoepke voor op de kamer en rijden vervolgens naar The Maxx te Veenendaal. Dit is een partycentrum waar je allerlei activiteiten kan doen. Wij houden het bij een potje poolen.

Na deze inspanning is het nog geen 10 min. met de auto naar Hotel Veenendaal. Ingecheckt, diner tijden afgesproken, in kamer 327 de koffers geparkeerd en direct omgekleed om te gaan sporten.

Of dat nu zo’n goed idee was ..pffff na de crossfit en loopband ben ik helemaal afgestoffeerd. Marlies heeft er minder last van. Na het douchen even een kort tukkie en daarna WEER eten. We hebben een arrangement met 2x ontbijt en 2x diner. Achteraf gaan wit dit niet meer doen. Het vele eten breekt ons op.

Zaterdag 27 april 2024 .. KONINGSDAG!

Vandaag flauw zonnetje met soms een bui-tje. We huren fietsen voor de hele dag en hebben een route gekozen via fietsnetwerk.nl In totaal ca. 35km. We bezoeken het centrum van Veenendaal.

De zon breekt door en we begiinen aan de fietsroute bij punt 58 (centrum Veenendaal) Als snel komen we bij het Grebbelinge Museum. Hier wordt de slag om de Grebbeberg getoond.

…en doorrrr …. We komen bij Rhenen. Hier is het groot feest. Muziek, eten en een braderie….en dat alles omdat Willem vandaag verjaard ☺

Door bossen, over heuveltjes en langs de Nederrijn komen we weer in de buurt van Veenendaal. We stoppen bij de Mac. Het is immers al lunchtijd gweest.

Na dit feestmaal nog eenmaal terug naar Veenendaal waar we ons mengen in de menigte…wat een volk. Dan is het tijd om weer richting vd Valk te gaan..we zijn een beetje moe.

Ook vanavond weer aan de DIS in het hotel … Marlies neemt geen toetje…het gaat er gewoonweg niet meer in. Op de kamer kijken we wat TV en verheugen ons op morgenochtend…ONTBIJT!!

Zondag 28 april 2024

Na het ontbijt, we houden ons in, stappen we in de auto. Ik wil nog een bezoek brengen aan de begraafplaats op de Grebbeberg … en zo gedaan. Triest als je leest hoeveel en hoe jong velen zijn gestorven.

Met een omweg rijden we via binnenwegen naar huis … beetje gaar zijn we wel. We hebben nog een ‘verplichting’ .. vanmiddag viert Sigrid haar verjaardag.

Het was weer geslaagd…de volgende vd Valk is waarschijnlijk in Friesland…maar wanneer????

een ongeluk zit…..

Zo fiets je ongestoord en een moment later lig je op de grond. Dit gebeurde op dinsdagochtend 2 april 2024.

Mara op weg naar huis, wordt van de fiets gereden ….de automobiliste had haar totaal niet gezien! (niet door de auto op de foto)

Na het uitwisselen van telefoonnummers is de dader(es) weggegaan en heeft Mara mij gebeld (11:58uur)

Aangekomen op de plek des onheils blijkt dat het linkerbeen/knie erg veel pijn doet. Moeizaam klimt ze in de auto, ik zet de fiets op slot aan een paal, en rijden we naar de huisarts.

Daar worden we met open armen ontvangen..not! Na diverse malen op de bel te hebben gedrukt gebeurd er weining (het is sowieso lunchtime) Ik klop geirriteerd op de deur …de deur gaat open en huisarts Tascha de Koning staat met haar jas aan en tas in de aanslag om het pand te verlaten. Ze vraagt wat eraan de hand is. Ík: “Er reageerd niemand op ‘het bellen’… jajaja sist ze ..de assisente is druk aan de telefoon.

Ik leg het verhaal uit en met enige tegenzin … gaat de jas uit en mogen we doorlopen naar een behandel/onderzoekkamer. Met veel pijn lukt het om op de behandeltafel te klimmen. De broek moet uiteraard uit en na een aantal standaard contoles (bloeddruk/koorts etc.) wordt er aan de knie gevoeld.

De conclusie is …door naar de spoedeisende hulp (SEH). Daar eenmaal aangekomen begint het lange wachten.

Eindelijk op naar de ‘gips/onderzoekskamer’ ..

Na minstens 5x het verhaal te hebben verteld aan evenveel artsen/co assitentes wordt er besloten tot het nemen van een foto. Moest dat nu zolang duren. Na terugkomst is het wederom wachten geblazen. Op de foto is een heel klein breukje te zien maar een CT scan zal nog meer duidelijkheid bieden. Wachten op de uitslag van de CT.

Er lijkt toch meer aan de hand. Er is een deel in de knie ingedeukt. De artsen gaan zich verder buigen over het behandelplan en na de aanleg van een brace mogen we naar huis.

Woensdag 3 april

Vandaag komt de veroorzaker van dit al langs voor het invullen van een schadeformulier. Ze neemt een bloemmetje mee voor Mara (attent) Formulier ingevuld en verstuurd. Ik heb gisteren al gebeld met de ANWB en de schade/ongeval gemeld.

Op maandag 8 april brengen we een bezoek aan de arts in het LUMC. Hij valt direct met de deur en huis en begint … “zoals jullie weten wordt het een operatie” !! Huh wij weten van niets en kijken elkaar vol onbegrip aan. Dit zou via een brief zijn medegedeeld … welke brief???

Dr. Krug kijkt in de planning en op dinsdag 16 april zal de opname plaatsvinden.

De rest van de week is het lastig bewegen met de brace. Het ben mag niet worden belast / bewogen. De trap op en af bliojft een inspanning.

Op vrijdagochtend 5 april haal ik in Wassenaar bij de VEGRO een rolstoel….dan is Mara toch wat mobieler.

Na ruim een week wachten, en dat duurt lang als je niet zoveel kan, is het dan eindelijk dinsdag 16 april…de dag van de operatie.

We melden ons ‘nuchter’om 10:00 uur (router 698) Na een korte intake krijgen naast veel informatie ook het kamernummer…Het is kamer 170. Deze kamer deelt Mara met een andere vrouw (33) het blijkt een babbelkous te zijn (positief bedoeld)

We blijven tot 12 uur en gaan dan naar huis. Mara kan wat rusten…de operatie staat gepland om 13:55 uur

Om 14:30 uur wordt ik gebeld door Dr. Krug. De operatie is geslaagd maar was wel complexer dan gedacht. Wij zijn blij dat het is uitgevoerd. Mara appt al snel dat ze alweer op de kamer is.

Het blijkt dat de operatie veel eerder is gestart dan 13:55 uur. Er zijn via twee gaatjes schroeven geplaatst en er is botcement gebruikt voor de opvulling. brrrr klinkt eng.

Op precies 18:00 uur zijn we op de kamer. Mara is opgelucht dat het allemaal achter de rug is, wij ook ☺. De pijnstilling doet zijn werk en ze heeft geen last van de algehele narcose. Gelukkig maar.

Wel kletsen wat en zo is het alweer tijd om te vertrekken. Net na ons vertrek komt de arts langs samen met de fysiotherapeut. Ze moet gaan oefenen! De knie moet voorzicht worden gebogen in een hoek van 90 graden. Dat valt niet mee na een periode van niet bewegen en natuurlijk de verse wond van de operatie. In een elektirsche brace wordt de knie gedwongen om te buigen…

Woensdag 17 april 2024

Mara appt…ze mag vandaag naar huis. Na het oefenen o.b.v. de fysio krijgt ze te horen dat ze naar huis mag. Wij zijn er om 12:00 uur. Krijgen nog een korte briefing van de fysio en een verwijzing voor fysiotherapie.

Hop naar de auto… het regent pijpestelen …na een kort ritje zijn we thuis.

Mara is moe en heeft pijn. Ze gaat op de bank liggen en slaapt (kort.

Ik loop naar de fysio hier in de wijk en maak een afspraak voor maandag 22 april 17:00uur

24-4-2024 UPDATE

Het 1e bezoek aan de fysio is inmiddels geweest (maandag 22-4-2024) Na een intakegesprek zijn er wat basic oefening gedaan en deze ook als ‘huiswerk’ meekregen.

Het devies is oefenen en nog meer oefenen. Het gaat steeds een beetje beter, de zwelling rond de knie is al heel wat minder.

FitNess!

Wie had dat gedacht … de oudjes naar de sportschool! Het plan om aan de apparaten te gaan hangen was er al langer maar nu is de knoop echt doorgehakt. De spieren moeten los en een aantal kilos moeten verdwijnen.

Op Valentijnsdag hadden we een afspraak voor een introductie. Lengte en gewicht worden vastgelegd. Daarnaast wordt op elk apparaat van de E-Gym een nulmeting gedaan. Dit is de basis waarmee we de komende weken aan de slag gaan.

Los van de E-Gym gaan we ook één keer pwer week op de loopband en fiets om de conditie omhoog te krijgen.

Op 15 en 16 februarie heel veel spierpijn .. pffff

Gelukkig is dit na een paar dagen verdwenen en ga we vol energie aan de bak.

Lumineuze Nachten

Op uitnodiging van Damian mochten we het evenement Lumineuze Nachten gratis! bezoeken.

Na deze beleving zijn we gaan eten bij La Cubanita in Woerden. Als verrassing hebben Tessa en Jeroen ons getrakteerd…SUPERLIEF!

Stuk tekst van de website….

“Deze winter wordt Kasteel de Haar opnieuw omgetoverd tot een indrukwekkend decor voor een magische wandeling vol verwondering en betovering.

In het weelderige kasteelpark staat Lindert klaar om jullie een gloednieuw verhaal te vertellen. Met zijn knoestige takken bladert hij door het eeuwenoude sprookjesboek uit de schatkamer van het kasteel. Zijn oog valt op een verhaal over verre reizen en mysterieuze souvenirs… De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar zijn een reeks van magische avondwandelingen voor jong en oud.

Hoog spektakelgehalte, met verwondering van begin tot einde
Elke avond wordt het kasteelpark een verlicht decor en ontdek je tijdens een +/- 60 minuten durende wandeling (2,5 km) alle verhalen van het kasteel. Meer informatie over dit unieke evenement is te vinden op delumineuzenachten.nl.” 

Leidse Pride en Pavarotti

Op zaterdag 2 september 2023 was de 1e Leidse Pride een feit. De bonte stoet van boten trok door de Leidsche binnenstad. Hier en daar een protestactie die snel de kop in werdt gedrukt door de in vele getale aanwezig pliesie!

Je mag het natuurlijk niet vergelijken met de Pride in A’Dam maar voor de eerste keer was het best aardig. Er was iig veel volk opaf gekomen,

Na de pride lopen we nog een rondje en gaan dan naar Einstein om wat te eten. Het was weer prima eten (toetje viel wel een beetje tegen) Op de fiets naar huis. Morgen viert Tessa alvast haar verjaardag.

Zondag 3 september 2023

In de ochtend nog even snel op de fiets naar de stad. In de middag naar huize T&J. Ondanks de visite gaat de TV aan.. Max rijd vandaag in/op Monza en gaat voor z’n 10 overwinning op rij. Na ca. 2 uur weten we ook dat er weer historie is geschreven.

Nadat de familie is vertrokken gaan we spontaan uit eten (alweer pfff)

Dit keer bij Pavarotti …mmmm

Heel toevallig viel ook hier het toetje .. tegen. Uiteindelijk was het een zeer geslaagde dag, we fietsen VOL naar huis.

ps op dinsdag, de dag voor happy birthday Tessa, gaan we naar ‘T Zusje…..lekka lekka 😉

Rotterdam, Peurbakken en The Weeknd

Wat een Weeknd! Op vrijdagavond zijn Marlies, Tessa, Jeroen, Mara en een vrindin naar The Weeknd geweest in de ArenA.

Het was geweldig! Je moet wat geduld hebben bij het verlaten van de parkeergarage ☺ (uurtje stil staan)

Overdag was ik met Marlies in Rotterdam….bezoek aan het Samsung Service Center en winkelen in het centrum. Geparkeerd bij de ‘baas’.

De Samsung earpods doen het weer. De truc? Met een borstel tikken op de buds (wel aan de juiste kant he) zo wordt het evt oorsmeer (ghatvrr) verwijderd.

In de avond ben ik samen met Leen & Ingrid naar de ‘Peurbakkentocht’ geweest…ook een feestje☺

Na afloop wat drinken bij De Waag en later op het terras bij Annie’s. Het was zeer geslaagd!

Verjaardag in CenterParcs

Op mijn verjaardag (dit jaar op een dinsdag) was het lastig plannen om met de kids en aanhang iets leuks te gaan doen. Ruim van te voren hebben we besloten om een lang weekend CenterParcs te boeken. Het weekend van 9 tm 12 juni 2023 was HET WEEKEND!

Via een tussenstop in Den Bosch, winkelen en luchen zijn netjes op tijd aangekomen in CP Het Meerdal.

Boodschappen uitladen, kamer versieren en ’s avonds volgens oude traditie broodjes shoarmaaaaaaa.

Er is dit weekend veel, heel veel gegeten. Bier en bitterballen op het terras (CP), lunch in Eindhoven na de escaperoom. Eten bij de Griek in Tegelen (weet je welke BN-er daar vandaan komen?) en zondag lunch en diner (nou diner) op het park.

… en natuurlijk spelltjes doen … Kuppen, voetgolf en in de hut …kenniskwis en DAT HEB OP FACEBOOK GESTAAN … hilarisch!

Fietsuh … naar Schevenighu

Het is zondag 4 juni en we klimmen weer op de fiets. Dit keer richting Schevenigen. De rit gaat via de Wassenaarseslag door de duinen naar het dorp met De Pier.

We verlaten Scheveningen en fietsen via het centrum van Den Haag weer richting huus. Het was een mooi ritje.

Italie event ‘Kasteel De Haar’

Op uitnodiging van Damian zijn we op vrijdagmiddag 2 juni naar Haarzuilens gereden. In de tuinen van Kasteel de Haar was het jaarlijks terugkerende Italie evenement. Damian heeft hier samen met zijn partner een grote rol. Het in goede banen leiden en organiseren van het tot mijn verbazing groots opgezette evenement.

Enorm veel stands met producten .. van Limoncello tot Canelli’s tot allerlei heelijkheden.

Onder begeleiding van Damian mochten we ook het kasteel in! Wat een aanrader!!

Verrassing nav trouwdag

Hou zondag 28 mei vrij want dan gaan we iets leuks doen. Dat was de boodschap van de kids. … en als de kids iets ‘zeggen’ dan luisteren wij 😉

Onze ideeen waren juist…we zijn gaan varen. Al vroeg vertrokken richting Warmond, daar lag een 12 persoons sloep te wachten. Aan alles was gedacht er was dan ook voldoende te eten en te drinken.

Op onderstaand kaartje is de route die we hebben gevaren, goed te zien. Vanuit Warmond richting Oud Ade, Leiderdorp, Leiden, Voorschoten zoweer terug naar de verhuurder. Precies op tijd (17:00 uur) lag de boot weer op zijn plek.

Vanaf het water is Leiden nog mooier…

Het was een zeer geslaagde dag !! Voor herhaling vatbaar…..let’s go!

Als afsluiting van deze zeer geslaagde dag ….dineren bij de Vergulde Vos in Rijpwetering.

Mr. & Mrs.

Bijna, bijna is het zover. Volgende week zaterdag geven Tessa & Jeroen elkaar het JA woord!

Tessa heeft mij ‘iets’gevraagd … en natuurlijk zij ik .. JAH!!!!

.. en dit is de officiele uitnodiging.

Het aftellen is begonnen…….

Bier Brouwen bij Pronck

Zaterdag 30 juli jl was het dan zover…. samen met Leen en René aan de slag bij Bierbrouwerij Pronck in Leiden. De bierbrouw cursus alle drie cadeau gekregen van onze kids.

De cursus werd gegeven door Frans (hier rechts met T-shirt van Pronck)

ROERUH

Goede lunch .. (waren we wel aan toe)

TAK Stockholm!

Zin in – check

Stemming in de ploeg – check

Vroeg op – check

HOE was het – ZUUPERRRRRRRRRRRRR

In oktober 2021 hotel en vliegtickets geboekt en eindelijk, eindelijk zijn we geweest. Wat een geweldige stad en vriendelijke mensen. Niet vergeten de stepjes wat een vinding!! STOCKHOLM een echte aanrader. Klik hier of daar voor een verslag.

Stedentrip valencia

Je kijkt er naar uit… en voordat je het beseft zit je alweer in het vliegtuig naar huis. Het waren 4 mooie dagen en het weer was prima. Veel gezien, gelopen en gezopen. Al viel dat laatste wel mee ☺

Een reisverslag staat hier >> VALENCIA <<