London – Family trip –

Vrijdag 19t/m zondag 21 oktober 2018

Klik hier voor een foto slideshow of klik hier voor een foto impressie (Google Foto’s)

Dag 1 – vrijdag 19 oktober

Vroeg uit de veren hop hop hop naar de trein. Wandelend door het park achter elkaar gaf mij het gevoel van… hiho hiho lalala of te wel de 7 dwergen (maar dan 5) De trein was op tijd (huh). Aangekomen op onze nationale luchthaven, door de security check op naar de gate. Tijd voor koffie en voor sommigen, ontbijt bij de Mac.

Eenmaal door de laatste controle bij easyJet is het wachten op het boarden. Het vliegtuig staat er, de trappen worden ‘aangesloten’…. en weer verwijderd! Whats going on? Het blijkt dat het servicelampje van de linkermotor brand. Een reset, veel lawaai en 25 minuten later gaan we aan boord. We winnen wat tijd terug in de lucht zodat de uiteindelijke vertraging ca. 15 minuten is

Luton Airport zijn ze btw behoorlijk aan het uitbreiden, man man man wat een werkzaamheden. Eenmaal buiten de terminal is het 2 tellen zoeken naar de GreenLine bus757. Helaas rijd de bus van 9:35 uur net weg, we wachten een half uur. Stipt 10:05 rijden we weg van Luton Airport over de M1 naar London, station Bakerstreet. Het is pretty bizzy op de M1

Een uur later stappen we uit de bus, recht tegenover het Sherlock Holmes Museum. Weer trek. We maken een pitstop bij onze eerste Pret-A-Manger (PAM) Hoevel heeft PAM’s heeft Londen eigenlijk?

We kunnen er weer even tegen en lopen naar ons hotel.. het Hilton Metrople London, een trip van 15 minuten. Als we weer uit Londen vertrekken nemen we de metro naar het bus opstappunt 😉 Na de hotel incheck en het achterlaten van onze bagage nemen we bus 27 richting Camden Market. De bus stop recht tegenover ons hotel. Eenmaal in Camden Town kijken we wederom onze ogen uit (we zijn hier nu voor de 3e keer)

Camden blijft een mooi deel van Londen, tattoo & piercingshops and much more alternative shit. We belanden op het pleintje tussen de kroegen/winkels in en we gaan weer eten. Ditmaal patat met spicey kruiden en kip. Lekkah lekkah…. We verlaten Camden en gaan met de tube naar Oxfordstreet. We slenteren (nah slenteren) door de winkelstraten en zakken langzaam af naar Westminster. We hebben tickets voor het London Eye met een vaste toegangstijd. Later blijkt dit niet nodig te zijn omdat het erg rustig is.

Het is inmiddels donker. Tessa besluit om op het laatste moment ook mee te gaan om Londen in het donker te aanschouwen.The view is verry nice!

Na dit spektakel is het WEER tijd om te eten!! De keuze valt unaniem op de Pizza Hut op Leicester Square. We belanden in de kelder van het restaurant…no problem. Er is geen ruimte voor dessert, we ploffen bijna. Eenmaal weer boven de grond komen we Thom’s vriend tegen …(filmpje)

Een man (straatartiest) zit op de grond blazend op een pilon, verdwaasd (dronken?) om zich heen kijkend. Thom vind dt helemaal geweldig en geeft de man een paar centen. (de volgende avond zit hij er weer) We gaan bij de M&M store naar binnen en zijn binnen 5 minuten weer buiten, we hebben hier niets te zoeken.

Best act ever!

We pakken de bus naar het hotel. We zijn moe. Het is een intensief dagje geweest. Thom en ik doen nog even een biertje in de SKY23 bar van het hotel. Mooi uitzicht, duur biertje 😉 Ook wij gaan daarna slapen….zzzzzzzzz

Dag 2 – zaterdag 20 oktober

Wederom een zonnige dag. Deze dag staat in het teken van shoppen en voetbal. Na (wederom) een bezoek aan een PAM (ontbijt) gaan we per bus naar The Tower Bridge. Na een tussenstop op Trafalgar Square stappen we een bushalte te ver uit bij de Tower Bridge. Stukkie teruglopen is geen straf, de zon schijnt.

Op Trafalgar Square maken wel eerst een staatsieportret voor de National Gallery.

Bij de Tower Bridge nemen we een paar foto’s/selfie’s. We wandelen naar het metro station Tower Hill en nemen de metro naar het winkelcentrum Westfield Stratford City. Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar het voetbalstadion van WestHam United (The Hammers) The Hammers spelen sinds augustus 2016 de wedstrijden in het Olympisch Stadion van London.

Na een Griekse wrap (hap) splitsen we op. De dames gaan shoppen en wij gaan naat het stadion. Maar voordat we splitsen koopt Tessa nieuwe sneakers (must have) bij Office. We spreken af dat we elkaar weerzien in het hotel.

Aangekomen bij het stadion, volgt er eerst de securitycheck. Het is nog vroeg als we voor de toegangshekken staan, de hekken zijn nog dicht. We besluiten om de FAN shop in te duiken. We kopen allebei een Westham United T-shirt en wachten daarna buiten in de zon op het open gaan van de poorten. Nu volgt het moment van de waarheid… doen onze (te dure) tickets het? pfffff gelukkig. Eenmaal binnen gaan we direct aan het bier en kijken op een televisiescherm de wedstrijd Chelsea-Manchester United.(2-2) Het is duidelijk dat de WestHam fans geen Chelsea/Manchester fans zijn.

We gaan naar binnen! We zitten in vak125 op rij5. We kunnen zo het veld op lopen. De vele stewards zien er op toe dat dit niet gebeurd. De stewardess (haha) die voor vak125 staat heeft er zijn in…NOT! Na het nodige gezang begint de wedstrijd onderleiding van scheidsrechter Martin Atkinson. De wedstrijd is matig, de WH support fanatiek . Ze zingen en proveceren non-stop de TottenhamHotspur supporters…wankers! In de rust nemen we een Chili Dog…lekker pittig 😉

De 2e helft is al bezig als we weer op weg gaan naar onze zitplek. De wedstrijd is niet hoogstaand, we vermaken ons wel door het zingende publiek en alles wat er om ons heen gebeurd.

Afgelopen! De eindstand is 0-1, verlies voor The Hammers. We verlaten het stadion en lopen richting de metro. Ook hier weer een staaltje van Engelse discipline. Een ieder houdt zich aan de regels en binnen 15 minuten zijn we op weg naar het hotel. Daar eenmaal aangekeomen, het is inmiddels 18:10 uur, zien we dat de dames er nog niet zijn. Na 10 minuten zijn ook zij weer in het hotel.

Na een opfrisbeurt duiken we weer de stad in opzoek naar schoenen voor Thom. Hij slaagt bij Office in Carnabystreet. We gaan eten bij Friday’s. Althans dat is het plan. Bij de eerste vestiging is een wachttijd van 2 uur! Bij de andere vestiging op Leicester Square is het niet anders. We gaan eten bij Garfunkels. Na de maaltijd gaan we nog even langs de Candystore op weg naar het hotel. We zijn allemaal moe. Na een douche duiken we in ons mandje.

Dag 3 – zondag 21 oktober 2018

Dit is alweer onze laatste dag hierin London! Weer schijnt de zon en is de lucht strak blauw als we de gordijnen opentrekken. It’s a beautifull day…the sun is shining…nothing gonna stop me now…..

Vaste ritueeel…na het tanden poetsen, haar kammen etc. lopen naar onze PAM. et plan is om vandaag te gaan wandelen in Greenpark en dan via New/Old Bondstreet naar Oxfordstreet te lopen. Zo gezegd zo gedaan. eenmaal in Greenpark lopen we toch even naar Buckingham Palace. We zij op tijd (niet geplad door ons) voor de wisseling van de wacht (11:00 uur) We blijven een half uur, de zon brand, en vervolgen ons plan.

In de Levistore (Carnabystreet) kopen we Tshirts (met 20% studentenkorting 😉 ) Ook doen we de Superdry en Hollister nog aan en dan is het tijd voor lunch. We kopen lekkere broodjes. Op PiccadillyCircus bij het monument eten we ze op, lekker in het zonnetje.

Tis mooi geweest. Na het ophalen van de koffers nemen we bus 6 naar Marble Arch. Hier stopt nl ook de GreenlineBus (757) die ons naar Luton zal brengen. Dit keer hebben we geluk, de bus staat er en binnen een uur zijn we op het vliegveld. We zijn vroeg en hebben dus tijd genoeg om rustig te gaan eten. In een restaurant bestellen we burgers, uienringen en drinken. Daarna nog twee pints. De tijd verstrijkt. Op mijn mobiele telefoon kijken we de start van de F1. We gaan boarden. Zodra we geland zijn roept de piloot via de intercom om dat Max 2e is geworden! Hoe dan?

We missen de trein net, hij rijdt voor onze neus weg. Om 00:15 uur zijn we thuis. Moe maar vol indrukken en foto’s gaan we naar bed. Bye bye London!! ps Tessa gaat over 5 weken weer!!!