Sluis

Wat moet je in hemelsnaam doen in Sluis? Goede vraag… Allereerst heeft het iets met ‘roots’ te maken en…. je hebt daar Hotel Rivers ☺

Op vrijdagmorgen de auto in richting Zirkzee. Eenmaal aangekomen blijkt dat Zirkzee 800 jaar stadrechten heeft. Precies in het weekend dat wij er zijn ..nice. Groot feest op zaterdag. Na koffie met gebak (reuze tompeos) en een stadswandeling gaan we naar Goes.

In Goes bezoeken we wat winkels en ‘landen’ uiteindelijk op een terras. Het is dan inmiddels lunchtime! In een hoekje tegen het pand aan en onder een heater ziten we heerlijk en kijken naar het lanstrekkend publike. Iets wat we uren kunnen volhouden. Het eten laat even opzich wachten maar…. is het wachten waard. Zie de pictures.

Met volle buiken verlaten we Goes om via de Westerscheldetunnel (a raison van €5,00) richting Sluis te rijden. Sluis is cute! De zon schijnt, de terassen zitten vol. Zo ook het terras van Hotel Rivers. We parkeren de auto (tijdelijk) aan de overkant en melden ons bij de receptie. We krijgen kamer 3 toegewezen, rechtboven de ontbijtzaal/annex bar met uitzicht op de Kaai.

We rijden met de auto naar een bewaakte parkeerplaats en wandelen door het centrum van Sluis terug naar het hotel. Op het terras bestellen we wat te drinken. Het is inmiddels rond zes uur. Een vriendelijke mede terrasser vraagt of van ons een plaatje moet trekken…..natuurlijk vinden we dat leuk. Let op de vinger ☺

Op het terras bedenken we wat en waar we die avond gaan eten…..Bij de buren hebben ze ribbetjes a la volonte .. of te wel ..on-be-perkt! We togen naar boven. Eenmaal in de hotelkamert kijkt Marlies op internet naar restaurant in Sluis. Je gelooft het niet maar alles sluit om 20:00 uur!! Zal toch niet waar zijn. Ik bel voor de zekerheid met de ‘buren’…. Hallo …ja mijnheer…de keuken sluit om half acht! Wat is dit??

Om 18:45 uur zitten we aan tafel (binnen want het is net even te fris op het terras) We worden bediend door een aardige knul. Voor Marlies een biefstuk en voor mij …de ribkes..

Even na acht uur staan we buiten…we hebben heerlijk gegeten. In een straatje achter het hotel vinden we een ‘Gelateria’. Nou voorruit allebei twee bollekes …kan er nog wel bij ☺ We slenteren nog wat door het centrum en gaan voldaan naar de hotelkamer.

De volgende morgen, de zon schijnt, ontbijten we (buffet) in de sfeervolle ruimte (ontbijtzaal/restaurant/bar) Het plan is om richting Knokke-Heist te rijden. Dit ligt op nog geen half uur van Sluis.

Uitwaaien op het strand en wandelen door de winkelstraat, das het enige wat we hier hebben gedaan. Hop in de auto richting Cadzand (Bad). Via het dorpje Retranchement (nooit van gehoord) rijden we weer Nederland in. In Cadzand is geen hol te beleven. We kopen een softijsje en verlaten dit gat met gierende banden….Via Niieuwvliet, Groede en Boerenhol komen aan in Breskens.

We pakeren op een parkeerplaats aan de haven en zien een tentje waar ze vis en ander voer verkopen. Wij gaan voor patat, cola en een bamiblok……. Tussen de glazen schermen in, heerlijk uit de wind in de zon. Het is hier druk (met Duitsers) Na dit koningsmaal en nog een kort bezoek aan de fietsveerpont, gaan we weer naar Zierikzee. Hier is het vandaag immers groot feest.. 800 jaar stadsrechten…en dat wordt gevierd.

Mensen in oude klederdrachten, opvoeringen van kwakzalvers, een edelsmit en nog veel meer spektakel is te bewonderen op het plein.

We bezoeken de stadspoort, lopen door de straatjes en vinden uiteindelijk ook het stadhuis en het oudste pand van Zirkzee.

Na nog maar eens een ijsje is het inmiddels tijd om weer richting huiswaarts te keren. Het was een geslaagd weekendje Zeeland!!!