Weekend op pad.. 14 de musical, vd Valk en bezoek Oosterburen

Het zijn drukke en gezellige tijden in huize Rivers. In het weekend van 24 t/m 26 November samen met de liefste op pad.

Rond het middaguur op de vrijdag naar Wijk bij Duurstede gereden. Ondaks het slechte weer (regen) het kleine vestingstadje doorkruist en geluncht bij de Veldpoort.

Na de prima lunch hop de auto in op weg naar Zeist. Daar hebben we een tafel gereserveerd voor het diner bij ‘De Huiskamer van Zeist”.

Na het lopen van links naar rechts in de winkelstraat van Zeist was het om 17:30 uur zover. We stappen naar binnen en komen in een heel aparte setting terecht. Wat een zooi! In de positieve zin van het woord. Vanuit achter in de “winkel” roept Thijs .. ik kom eraan hoor! Er is een tafel bezet op de andere tafels staan bordjes GERESERVEERD. Het wordt dus een volle bak vanavond.

De eigenaar, hij runt amen met zijn ‘vrouw?” de toko. Hij doet de bediening, Anita roert in de pannen. Het eten is prima. Thijs is uber vriendelijk .. soms een beetje vreemd. Na de maaltijd rijden we door naar het AFAS theater in Leusden.

Op het balkon zien we de uitvoering van nr. 14 Johan de musical. Het is in totaal een uitvoering van ruim 2,5 uur + 20 min. pauze. Het zit goed in elkaar. Er wordt gezongen, oude beelden getoond en met ca. 10 man/vrouw een top voorstelling neergezet. Het verhaal van Cruyffie is natuurlijk bekend.

Na 3 uur stappen we in de auto voor een rit van iets meer dan een uur naar vd Valk Enschede. Om 00:15 uur checken we in. De kamer op de 10e verdieping geeft een mooi uitzicht. We zijn moe en gaan slapen. Op naar morgen.

Het ontbijt smaakt prima, wat een assortiment bied vd Valk toch altijd weer. Vandaag gaan we inkopen bij de plaatselijke ETOS in Gronau. De prijzen in Duitsland voor de dagelijkse verzorging liggen vele male lager dan bij ons. Deo’s, shampoos etc. vullen onze mand. Bij de kassa moeten we €42,00 aftikken.

We laten Gronau achter ons en karren door naar Ochtrup. Hier is een Designer Outlet gevestigd net zoals bv Roermond, Batavia stad of Maas Mechelen. Het is druk erugghh druk. Gelukkig is een deel van de winkels ‘binnen’zodat we droog lopen te lpen te wezen te winkelen. Het is inmiddels gaan regenen.

Marlies kan niet slagen (komt later wel goed ☺) ik heb een sweater, hoodie en een blouse. Op de terug weg stoppen we bij een MaC. Eenmaal terug op de kamer nemen we een bad en besluiten om in de avond in Enschede te gaan poolen .. so we did!

De volgende morgen …… om 10:00 uur schuiven we aan het uitgebreide ontbijt. Uitchecken hoeft pas om 11 uur dus we doen rusitg aan, de koffers zijn immers al gepakt.

Na de formele uitcheck rijden we naar het centrum van Enschede en parkeren in Parkeergagarge Mooienhof (recht onder The Sting) Aangekomen op het plein is daar toch de herkenning, hier zijn we ca. 17 jaar geleden voor het laatst geweest. Bij The Sting koop ik nog een hoodie (fel groen) en we lopen door naar het oude centrum. Hier vinden we niet geheel toevallig een filiaal van Schuurman schoenen.

Marlies zoekt en vindt al vrij snel de gewenste schoenen/laarsjes/boots (geef het maar een naam) Gelukkig!

Het is 13:30 uur dat betekend dat over een 30 min. Max begint aan de laatste F1 race van 2023. In cafe Friends kijken we naar de start. Het is hier verder erg rustig. Om 15:15 uur stappen we in de auto nadat we eerst ‚€ 7,50 hebben afgetikt voor het parkeren, Het is drul onderweg en na ca. 2,5 uur zijn we thuis. Het was een leuk, druk, gezellig weekend. Op naar het volgende uitstapje….DUSSELDORF 😉 (dec. 2023)

Grillbar Ruig – Katwijk

Het was alweer geruime tijd geleden dat we elkaar in levende lijve hadden gezien. Onze Katwijkse vrienden. Het was dus de hoogste tijd om elkaar fysiek te ontmoeten. Afgesproken om te gaan eten bij Grillbar Ruig ….

Mooi ingericht, leuke sfeer en lekker eten… een aanrader!

Leidse Pride en Pavarotti

Op zaterdag 2 september 2023 was de 1e Leidse Pride een feit. De bonte stoet van boten trok door de Leidsche binnenstad. Hier en daar een protestactie die snel de kop in werdt gedrukt door de in vele getale aanwezig pliesie!

Je mag het natuurlijk niet vergelijken met de Pride in A’Dam maar voor de eerste keer was het best aardig. Er was iig veel volk opaf gekomen,

Na de pride lopen we nog een rondje en gaan dan naar Einstein om wat te eten. Het was weer prima eten (toetje viel wel een beetje tegen) Op de fiets naar huis. Morgen viert Tessa alvast haar verjaardag.

Zondag 3 september 2023

In de ochtend nog even snel op de fiets naar de stad. In de middag naar huize T&J. Ondanks de visite gaat de TV aan.. Max rijd vandaag in/op Monza en gaat voor z’n 10 overwinning op rij. Na ca. 2 uur weten we ook dat er weer historie is geschreven.

Nadat de familie is vertrokken gaan we spontaan uit eten (alweer pfff)

Dit keer bij Pavarotti …mmmm

Heel toevallig viel ook hier het toetje .. tegen. Uiteindelijk was het een zeer geslaagde dag, we fietsen VOL naar huis.

ps op dinsdag, de dag voor happy birthday Tessa, gaan we naar ‘T Zusje…..lekka lekka 😉