Daggie amsterdam

Vandaag naar Amsterdam (die mooie stad is gebouwd op palen) Met de auto naar P&R ArenA. Dit is de laatste keer ook goed bevallen..pakeren en met ’n OV kaartje heen en weer naar het centrum. Dit keer liep het echt net even anders. De P&R parkeerautomaten waren defect en verwezen naar de hal op het NS station (Bijlmer ArenA) In de hal geen P&R autom te bekken dus maar even ‘lief’ gevraagd bij het GWA loket. De ‘dame achter het gepantserde glas (ik weet nu waarom) weet van niets en is NIET van P&R. Ikke is van GWA!!

Ik gebruik mijn OV chipkaart, Mara haar studenten OV en Marlies koopt een kaartje ….we zien naderhand wel wat het uiteindelijk parkeertarief zal zijn.

Eenmaal aangekomen in het centraum lopen we naar het Centraal Station, vanaf daar start onze geplande wandeltocht door De Jordaan. Ik heb de wandelroute op mijn telefoon gedownload (route.nl)

Het is een leuke route en al snel komen we aan op de Lindengracht en ‘vallen’ neer voor ons eerste bakkie bij Cafe Thijssen.

Na deze onderbreking slingeren we verder door de smalle straatjes van de Jordaan. Het is al rond half één als er geknor klinkt, de magen moeten worde gevuld. Heel toevallig zijn we in de buurt van een terras en nemen plaats onder een parasol aan de Prinsengracht…Cafe Wester.

Met onze ronde buikjes, tis btw wel erg warm vandaag, slenteren we naar De Pijp. Dit is nog wel een stukje lopen maar we hebben geen haast en lopen zoveel mogelijk beschut onder de bomen. Een aangekomen op de Albert Cuyp gaan we opzoek naar Andre….en opeens staat ie daar …even op de kiek.

Tot slot nog een EISSIE en de dag zit er alweer op. Op zoek naar de metro (lijn 54 -> GEIN) komen langs het Amstel hotel. Nog 5 minuten en dan zitten .. pfffff

Het was een geslaagde dag …de enige domper ….het parkeertarief van € 16,00 !!!!!