Ikea antwerpen

De IKEA’s in Nederland zijn dicht, afhalen op bestelling kan wel maar dan moeten ze de gewenste artikelen wel hebben. Zo zijn de benodigde deuren voor in de PAX kast al maanden niet verkrijgbaar bij de Nederlandse IKEA vestigingen (raar maar waar) Tessa had het slimme idee om bij onze zuiderburen te checken…..BINGO! De IKEA in Wilrijk (net onder Antwerpen) heeft de deuren op voorraad. Bijkomstigheid is dat je daar gewoon kan shoppen. Geen lockdown…dus wij op dinsdag 28 december 2021 op weg naar Antwerpen.

De PAX deuren passen niet in onze pesonenauto’s dus daar moest iets op verzonnen worden ….mmmm pieker, peins…WE huren een bussie!!!

Na enig gegoogle (schijf je dat zo?) komen we uit bij Huurmij in Leiderdorp..voor de prijs van net even meer dan een slordige € 140,00 mag je de hele dag scheuren in een Ford Transit met een laadvermogen van 6m3. Tis een vrij nieuwe bus met ca. 27000km op de teller maar wel al met veel beschadigingen.

Dinsdag de 27e december stonden we om 8:00 uur op de stoep (natuurlijk met onze reservering) en na de nodige administratie mochten we op weg. Maar eerst een deskundige uitleg van de Huurmij medewerker (dit is het stuur en blablabla) en GAAN!

Eenmaal over de grens zien we veel (heel veel) Nederlandse kentekens richting Antwerpen. We bereiken de IKEA vestiging Wilrijk net even voor 10:00 uur…. het is er al vreselijk druk. Blijkbaar hadden veel landgenoten hetzelfde lumineuze idee.

Via een slinger tussen de dranghekken door betraden we het pand, het is inmiddels 10:10 uur. We spoeden ons naar het magazijn want we mochten natuurlijk niet mis grijpen dan was de reis immers voor niets…nou ja op de hotdog na dan.

Opluchting…van het type deur lagen er nog ca. 23 in de stelling…☺

Na nog 1,5 uur struinen door de winkel (en dingen kocht die je eigenlijk niet nodig hebt) gaan we naar de kassa. Eenmaal afgerekend (niet met V-Pay, typisch Belgisch?) zijn we toe aan een versnapering.

Onze score: 1 Hotdog, 1 friet mayo + gehaktballetjes en een drink en voor de chauffeur een Panini ham/kaas. Spullen ingeladen en cozy, in de bestelbus, onze welverdiende snacks opgepeuzeld.

Met volle buiken weer richting het vaderland. Net voorbij Antwerpen zien we op de andere rijban (richting Antwerpen dus) een enorme file…deze file staat tot aan de Nedrlandsche grens!! Wie gaat er dan ook om 12:00 uur in de middag nog naar de stad aan de schelde?? Wij hebben zowel op de heen als terug weg geen file!!

In de buurt van onze eindbestemming bedenken we dat het handig is om de GAMMA te plunderen nu we toch een bus hebben.

Marlies regelt de toegang, we kopen: Gipsplaten, 16 zakken zandcement, speciekuip, kimband (Weber pakket) en nog wat kleine artikelen.

De spullen uitgeladen en de bus van dienst terug gebracht naar de huurboer.

Het was een enerverende dag …en vermoeiend ☺