een ongeluk zit…..

Zo fiets je ongestoord en een moment later lig je op de grond. Dit gebeurde op dinsdagochtend 2 april 2024.

Mara op weg naar huis, wordt van de fiets gereden ….de automobiliste had haar totaal niet gezien! (niet door de auto op de foto)

Na het uitwisselen van telefoonnummers is de dader(es) weggegaan en heeft Mara mij gebeld (11:58uur)

Aangekomen op de plek des onheils blijkt dat het linkerbeen/knie erg veel pijn doet. Moeizaam klimt ze in de auto, ik zet de fiets op slot aan een paal, en rijden we naar de huisarts.

Daar worden we met open armen ontvangen..not! Na diverse malen op de bel te hebben gedrukt gebeurd er weining (het is sowieso lunchtime) Ik klop geirriteerd op de deur …de deur gaat open en huisarts Tascha de Koning staat met haar jas aan en tas in de aanslag om het pand te verlaten. Ze vraagt wat eraan de hand is. Ík: “Er reageerd niemand op ‘het bellen’… jajaja sist ze ..de assisente is druk aan de telefoon.

Ik leg het verhaal uit en met enige tegenzin … gaat de jas uit en mogen we doorlopen naar een behandel/onderzoekkamer. Met veel pijn lukt het om op de behandeltafel te klimmen. De broek moet uiteraard uit en na een aantal standaard contoles (bloeddruk/koorts etc.) wordt er aan de knie gevoeld.

De conclusie is …door naar de spoedeisende hulp (SEH). Daar eenmaal aangekomen begint het lange wachten.

Eindelijk op naar de ‘gips/onderzoekskamer’ ..

Na minstens 5x het verhaal te hebben verteld aan evenveel artsen/co assitentes wordt er besloten tot het nemen van een foto. Moest dat nu zolang duren. Na terugkomst is het wederom wachten geblazen. Op de foto is een heel klein breukje te zien maar een CT scan zal nog meer duidelijkheid bieden. Wachten op de uitslag van de CT.

Er lijkt toch meer aan de hand. Er is een deel in de knie ingedeukt. De artsen gaan zich verder buigen over het behandelplan en na de aanleg van een brace mogen we naar huis.

Woensdag 3 april

Vandaag komt de veroorzaker van dit al langs voor het invullen van een schadeformulier. Ze neemt een bloemmetje mee voor Mara (attent) Formulier ingevuld en verstuurd. Ik heb gisteren al gebeld met de ANWB en de schade/ongeval gemeld.

Op maandag 8 april brengen we een bezoek aan de arts in het LUMC. Hij valt direct met de deur en huis en begint … “zoals jullie weten wordt het een operatie” !! Huh wij weten van niets en kijken elkaar vol onbegrip aan. Dit zou via een brief zijn medegedeeld … welke brief???

Dr. Krug kijkt in de planning en op dinsdag 16 april zal de opname plaatsvinden.

De rest van de week is het lastig bewegen met de brace. Het ben mag niet worden belast / bewogen. De trap op en af bliojft een inspanning.

Op vrijdagochtend 5 april haal ik in Wassenaar bij de VEGRO een rolstoel….dan is Mara toch wat mobieler.

Na ruim een week wachten, en dat duurt lang als je niet zoveel kan, is het dan eindelijk dinsdag 16 april…de dag van de operatie.

We melden ons ‘nuchter’om 10:00 uur (router 698) Na een korte intake krijgen naast veel informatie ook het kamernummer…Het is kamer 170. Deze kamer deelt Mara met een andere vrouw (33) het blijkt een babbelkous te zijn (positief bedoeld)

We blijven tot 12 uur en gaan dan naar huis. Mara kan wat rusten…de operatie staat gepland om 13:55 uur

Om 14:30 uur wordt ik gebeld door Dr. Krug. De operatie is geslaagd maar was wel complexer dan gedacht. Wij zijn blij dat het is uitgevoerd. Mara appt al snel dat ze alweer op de kamer is.

Het blijkt dat de operatie veel eerder is gestart dan 13:55 uur. Er zijn via twee gaatjes schroeven geplaatst en er is botcement gebruikt voor de opvulling. brrrr klinkt eng.

Op precies 18:00 uur zijn we op de kamer. Mara is opgelucht dat het allemaal achter de rug is, wij ook ☺. De pijnstilling doet zijn werk en ze heeft geen last van de algehele narcose. Gelukkig maar.

Wel kletsen wat en zo is het alweer tijd om te vertrekken. Net na ons vertrek komt de arts langs samen met de fysiotherapeut. Ze moet gaan oefenen! De knie moet voorzicht worden gebogen in een hoek van 90 graden. Dat valt niet mee na een periode van niet bewegen en natuurlijk de verse wond van de operatie. In een elektirsche brace wordt de knie gedwongen om te buigen…

Woensdag 17 april 2024

Mara appt…ze mag vandaag naar huis. Na het oefenen o.b.v. de fysio krijgt ze te horen dat ze naar huis mag. Wij zijn er om 12:00 uur. Krijgen nog een korte briefing van de fysio en een verwijzing voor fysiotherapie.

Hop naar de auto… het regent pijpestelen …na een kort ritje zijn we thuis.

Mara is moe en heeft pijn. Ze gaat op de bank liggen en slaapt (kort.

Ik loop naar de fysio hier in de wijk en maak een afspraak voor maandag 22 april 17:00uur

24-4-2024 UPDATE

Het 1e bezoek aan de fysio is inmiddels geweest (maandag 22-4-2024) Na een intakegesprek zijn er wat basic oefening gedaan en deze ook als ‘huiswerk’ meekregen.

Het devies is oefenen en nog meer oefenen. Het gaat steeds een beetje beter, de zwelling rond de knie is al heel wat minder.