Koningsdag in Gelderland

…en Utrecht.

Dit weekend zijn we maar weer eens opstap. Dit keer in de provincie Gelderland en Utrecht. De vd Valk bon is verzilverd in Hotel Veenendaal. Vrijdagochtend in de auto richting Woudenberg maar eerst een bezoek aan de pyramide van Austerlitz.

Wat ik mij kan herrineren van ca. 40 a 45 jaar gelden, is dat aan het begin van de toegangsweg een speeltuin was met veroudere attracties…Veel is er niet veranderd .. het is vergane glorie.

Na een zeer korte wandeling komen we bij de ingang van de pyramide. Voor 3,50 pp mogen we het terrein betreden om zo aan de klim van ca. 83 terden te beginnen. Voor mij blijven hoogtes toch wel een ding….pff we zijn boven.

Ondanks de geringe hoogte van de ‘heuvel’ kijk je toch een aardig eindje weg. Na een aantal een rond te hebben gelopen is het tijd om te dalen. marlies voorop en ik als een halve tamme voorzichtig naar beneden…HELD dat ik er ben!

Luchtime

Via Internet had ik in Woudenberg een leuke eettent gevonden. Eenmaaal de auto geparkeerd lopen we richting de uitvorkoren tent. STOP .. dit ziet er ook goed uit! De Sous Chef….. Keurg zaak, goede bediening en de luch? Helemaal top.

Na deze traktatie kopen bij de Ah nog een snoepke voor op de kamer en rijden vervolgens naar The Maxx te Veenendaal. Dit is een partycentrum waar je allerlei activiteiten kan doen. Wij houden het bij een potje poolen.

Na deze inspanning is het nog geen 10 min. met de auto naar Hotel Veenendaal. Ingecheckt, diner tijden afgesproken, in kamer 327 de koffers geparkeerd en direct omgekleed om te gaan sporten.

Of dat nu zo’n goed idee was ..pffff na de crossfit en loopband ben ik helemaal afgestoffeerd. Marlies heeft er minder last van. Na het douchen even een kort tukkie en daarna WEER eten. We hebben een arrangement met 2x ontbijt en 2x diner. Achteraf gaan wit dit niet meer doen. Het vele eten breekt ons op.

Zaterdag 27 april 2024 .. KONINGSDAG!

Vandaag flauw zonnetje met soms een bui-tje. We huren fietsen voor de hele dag en hebben een route gekozen via fietsnetwerk.nl In totaal ca. 35km. We bezoeken het centrum van Veenendaal.

De zon breekt door en we begiinen aan de fietsroute bij punt 58 (centrum Veenendaal) Als snel komen we bij het Grebbelinge Museum. Hier wordt de slag om de Grebbeberg getoond.

…en doorrrr …. We komen bij Rhenen. Hier is het groot feest. Muziek, eten en een braderie….en dat alles omdat Willem vandaag verjaard ☺

Door bossen, over heuveltjes en langs de Nederrijn komen we weer in de buurt van Veenendaal. We stoppen bij de Mac. Het is immers al lunchtijd gweest.

Na dit feestmaal nog eenmaal terug naar Veenendaal waar we ons mengen in de menigte…wat een volk. Dan is het tijd om weer richting vd Valk te gaan..we zijn een beetje moe.

Ook vanavond weer aan de DIS in het hotel … Marlies neemt geen toetje…het gaat er gewoonweg niet meer in. Op de kamer kijken we wat TV en verheugen ons op morgenochtend…ONTBIJT!!

Zondag 28 april 2024

Na het ontbijt, we houden ons in, stappen we in de auto. Ik wil nog een bezoek brengen aan de begraafplaats op de Grebbeberg … en zo gedaan. Triest als je leest hoeveel en hoe jong velen zijn gestorven.

Met een omweg rijden we via binnenwegen naar huis … beetje gaar zijn we wel. We hebben nog een ‘verplichting’ .. vanmiddag viert Sigrid haar verjaardag.

Het was weer geslaagd…de volgende vd Valk is waarschijnlijk in Friesland…maar wanneer????