Film, fiets en rode kaart…

Wat een TOP film! Bohemian Rapsody.

Zaterdagavond Vlaardingen. We hebben afgesproken bij Jeroen. Vanaf Jeroens place is het nog geen 10 minuten lopen naar De Hofnar. De Hofnar is een eetcafe in het centrum van Vlaardingen. Het is druk … maar gelukkig hebben we gereserveerd…3x een filmmenu en 2x a la carte.

De film begint om 21:40 uur, we zitten aan tafel om 18:30 uur …. we hebben alle tijd. Bij de keuze van het dessert, Dam Blance hoe kan het ook anders, blijkt dat het vanille ijs op is… of we de DB met kaneelijs willen. Nou voorruit dan maar. De bediendame is vrij amicaal maar toch ook wel weer leuk.

Eenmaal buiten, na de afrekening (door Jeroen en nee geen misdaad), besluiten we om nog een blokje om te gaan, het is nog vroeg. Na een stadse wandeling gaan we bij de VUE (geen ziekenhuis) naar binnen. Bij de incheck blijkt dat we de benodigde filmvouchers NIET hebben…huh? Ze (Hofnar afrekenbediende) zijn gewoon vergeten om de vouchers te overhandigen. Jeroen rent even heen en weer (klein stukkie) en staat binnen een P en een S weer voor ins, MET de vouchers.

We zitten op rij 4 in prima stoelen, let the games movie begin!

Ik ben niet snel laaiend ethousiast over een film maar nu is dat anders. Wat een TOP film! Goed verhaal, goed geactteerd en zeker goed gecast.

Om even voor half een staan we weer buiten en wandelen naar de auto. Eenmaal thuis laten we Dazzle nog even uit en gaan naar bed.

De Rode kaart

Eerder op de middag speelde Thom tegen Monster. Het was een felle wedstrijd met hier en daar overtredingen die op het randje waren. Thom was niet blij met de scheids en liet dit verbaal ook weten. Na wederom een overtreding op Thom schoot hij de bal weg… pats gele kaart. Vlak voor het einde van de wedstrijd, de stand was inmiddels 1-0, was er weer een charge op Thom. De scheids deed niets waarop Thom, reeds gefrustreerd door eerdere voorvallen, naar de scheids riep “Mongool!” waarop de “mongool” direct rood trok. Inmiddels is de brief van de KNVB binne. Twee wedstrijden schorsing en een boete van € 27,- Ach ja…ik zeg accepeteren.

Fiets plezier

Tessa heeft in het Vlaardingse geen fiets, althans tot aan zaterdag. Ik heb een tweewielrt opgeknapt en Jeroen heeft ‘m op de fietsendrager vervoerd naar de heimat. Nu nog een krat en er kunnen boodschappen worden gedaan.